Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio la cele mai accesibile preturi si cea mai buna calitate.

One World Award

Agriculture Biologique

AB reprezinta logo-ul national al Frantei pentru produsele ecologice.
Produsele ecologice care au acest logo trebuie sa contina mai mult de 95% componente organice, sa fie produse sau prelucrate in cadrul UE si sa fie certificate de catre unul dintre organismele de control acreditate in conformitate cu EN 45011.

Eco Cert

ECOCERT este o organizatie de certificare organica fondata in Franta in 1991. A efectuat inspectii in peste 80 de tari, fiind una dintre cele mai mari organizatii de certificare organica din lume.

ECOCERT certifica in primul rand alimente si produse alimentare, dar si produse cosmetice, detergenti, parfumuri si textile. Compania inspecteaza aproximativ 70% din industria produselor alimentare ecologice in Franta si in jur de 30% la nivel mondial.

Bio Inspecta

Bio Inspecta furnizeaza certificare si monitorizare conform standardelor organice ale UE si ale Elvetiei.

In Elvetia mai mult de 80% dintre fermieri, comercianti sau procesatori sunt supervizati de catre Bio Inspecta.

Demeter

Demeter este o asociatie ecologica ce a construit o retea de organizatii pentru certificare in intreaga lume. In prezent, Demeter International are 16 membri din Europa, America, Africa si Noua Zeelanda.

Demeter-International reprezinta in jur de 4.200 de producatori Demeter din 43 de tari.

Demeter este marca de produse a Biodynamic® Agriculture.

Numai partenerii strict controlati si cu contracte incheiate au permisiunea de a utiliza aceasta marca. Un amplu proces de verificare asigura respectarea stricta a standardelor de productie si de prelucrare Demeter International; procesul este urmarit pas cu pas, de la productia agricola la prelucrarea si ambalarea produsului final.

In timp ce peste tot globalizarea este la ordinea de zi, Demeter sprijina cu tarie localizarea.

Conservarea culturii rurale bazata pe traditii agricole locale, a mestesugurilor si securitatea pe termen lung pentru structurile regionale sunt principiile urmate peste tot in lume unde Demeter activeaza.

BIO-SIEGEL

Bio-Siegel este certificarea nationala creata de guvernul Germaniei in 2001 care identifica produsele si alimentele care provin din agricultura organica, indiferent de marca de producator sau de asociatie. Logo-ul Bio-Siegel poate fi folosit pentru etichetarea tuturor produselor care sunt in conformitate cu Legea Europeana (EEC) 2092/91 privind productia organica a produselor din agricultura si care contin ingrediente de provenienta organica in proportie de cel putin 95%. Etichetarea produselor cu logo-ul Bio-Siegel reprezinta o garantie solida pentru consumatori, fiind in acelasi timp usor de obtinut de catre producatorii care indeplinesc criteriile necesare

Printre reguli ce trebuiesc urmate se numara:

• interzicerea iradierii alimentelor ecologice;

• interzicerea utilizarii organismelor modificate genetic;

• renuntarea la utilizarea substantelor chimice de sinteza pentru a proteja culturile;

• renuntarea la ingrasaminte minerale cu solubilitate scazuta;

• rotatia culturilor;

• hranirea animalelor cu furaje fara antibiotice sau hormoni de crestere.

Sigla UE de agricultura ecologica

Sigla UE de agricultura ecologica ofera consumatorilor încredere în ce priveste originea si calitatea alimentelor si bauturilor, iar prezenta acestei sigle pe orice produs este o asigurare ca a fost respectata Regulamentul UE privind agricultura ecologica.

Din iulie 2010, logo-ul ecologic al UE este obligatoriu pentru toate produsele alimentare ecologice preambalate din cadrul Uniunii Europene. Logo-ul se poate utiliza si în mod voluntar pentru produsele ecologice care nu sunt preambalate, fabricate pe teritoriul UE, sau pentru toate produsele ecologice importate din tari terte.