Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio certificate

One World Award

Desert bio

Desert bio (68)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Fulgii de ovăz se prăjesc fără grăsime într-o tigaie până când încep se emane aromă. Bananele se zdrobesc cu o furculiţă (restul fructelor se toacă cu un blender) şi se amestecă cu siropul de arţar, sucul de lămâie şi praful de vanilie. Se adaugă iaurtul şi se toarnă într-un castron. Se presară cu fulgi de ovăz şi…
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
4 porţii Preparare:   Se topeşte untul şi se prăjeşte hrişca, până când acesta emană aromă. Se adaugă apă şi sare, se fierbe timp de 5 minute şi apoi se lasă 10 min. pe plita stinsă la umflat. Stafidele se înmoaie în suc de portocale. Se bate frişca. Beţigaşele de migdale se călesc într-o tigaie fără ulei. Hrişca fiartă se…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Merele se decojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii şi se taie în felii nu prea subţiri. Se fierb 10 minute, cu capac, în 1/8 l de apă. Se iau de pe plită şi se scurg bine.Feliile de măr se amestecă cu 50 g zahăr, scorţişoară şi suc de lămâie şi se împart în patru forme…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pentru 2 persoane Preparare: Se bate frişca. Se amestecă cu grijă nuca de cocos rasă şi zahărul. Ananasul uscat se taie în fâşii subţiri. Puneţi straturi în pahare de sticlă şi decoraţi cu căpşuni.   Produse RAPUNZEL utilizate: nucă de cocos rasă, proiect HIHzahăr din trestie RAPADURA HIHananas bucăţele Ingrediente: * 300 ml frişcă de soia sau (frişcă din lapte…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Praful de budincă se amestecă cu zahărul din trestie (1-2 linguri în funcţie de dulceaţa dorită), iar sarea se amestecă cu 200 ml de lapte rece. Se încălzeşte restul de lapte (la reţeta "Samba desert cu portocale" ciocolata se topeşte în lapte). Se adaugă praful de budincă amestecat şi se dă scurt în clocot.Crema Samba se adaugă…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Pregătirea siropului: se fierbe apa şi zahărul, se adaugă sucul de lămâie şi se fierbe 10 minute. Luaţi spuma, dacă este necesar. Prepararea aluatului: se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se cerne faina într-un castron iar în mijloc se face o adâncitură.  Aici se va pune untul, zahărul pudră amestecat cu ouă, sarea, zahărul vanilat şi se amestecă…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pentru 15 persoane Timp de preparare: 20 min   Preparare:   Grişul se căleşte 5 min. fără ulei într-o tigaie fierbinte, amestecând continuu, până când devine maro deschis şi are aromă de nucă. Se adaugă untul şi se pune deoparte. Dacă folosiţi sâmburi de cashew, atunci aceştia se prăjesc într-o tigaie fără grăsime, până devin maronii. Apoi se dau la…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mod de preparare:Se incalzeste cuptorul la 210*C. Se pune hrisca intr-o tigaie si se amesteca cu Ghee, zahar de flori de cocos, pudra de vanilie si sare. Tot amestecul se prajeste circa 2 minute la foc mediu.Se ia o tava pe care se intinde amestecul si se introduce in cuptorul incalzit ,circa 12-17 minute. Se controleaza periodic ca sa nu…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Se dezgheaţă uşor bananele. Vişinele se înmoaie în apă. Bananele decongelate şi gemul de arahide se toacă cu un blender de mână. Această compoziţie se pune compoziţia în pahare. Se scurg vişinele şi se decorează îngheţata cu ele.   Produse RAPUNZEL utilizate: gem de arahide finvişine fără sâmburi Ingrediente: * 2 banane tăiate felii şi congelate peste…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pentru 12 persoane Preparare:   Tăiaţi bananele în bucăţi şi faceţi un piure cu miere şi rom (eventual puteţi renunţa la rom). Smântâna se bate spumă şi se adaugă în piure. Compoziţia se pune în forme de îngheţată pe băţ şi se lasă cel puţin 3 ore în congelator. Topiţi ciocolata pentru glazură împreună cu uleiul de arahide pe o…