Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio certificate

One World Award

Pizza Greenview cu anghinare, broccoli, măsline şi cremă de cashew

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru 2 persoane


Preparare:


Rupeţi bucheţelele de broccoli de pe tulpină şi opăriţi-le scurt în apă cu sare. Lăsaţi-le apoi la scurs. Scurgeţi anghinarele şi feliile de măsline. Broccoli se pune împreună cu anghinarele şi măslinele într-un castron; se adaugă ulei de măsline şi se condimentează cu un praf de sare. Tomatele pentru pizza se amestecă cu pesto şi se ung blaturile de pizza cu această compoziţie. Legumele se distribuie uniform deasupra. Gemul de cashew (cajou) se amestecă cu apă cu ajutorul unui tel şi se condimentează puţin cu sare de mare. Se distribuie pe pizza. Se coace aproximativ 10-12 minute într-un cuptorul preîncălzit la 250°C, pe şina de sus, până când crema de cashew devine uşor maronie.

 

Sfatul lui Attila: crema de cashew ar trebui să aibă consistenţa unei sos de smântână gros. Dacă nu, adăugaţi un pic mai mult gem de cashew (cajou) sau apă pentru a obţine consistenţa dorită. Vă recomand să serviţi pizza cu un vin roşu puternic, cum ar fi crama în Montepulciano DOC din vinoteca RAPUNZEL. Copiii o vor servi cu un suc delicios de struguri roşii.

 

Timp de preparare: 12 min.


Timpul de coacere: 10-12 minute (căldură de sus şi de jos 250°C)

 

Cine are ceva mai mult timp, poate prepara singur aluatul de pizza:

 

Ingrediente pentru 2 pizza:


250 g făină (tip 550)
125 ml apă
1/2 linguriţă de sare
 3/4 cub de drojdie

 

Se amestecă toate ingredientele şi se lasă 60 de minute la dospit; se presară cu făină, iar cu un sucitor se întind 2 pizza.  Deasupra se pun ingredientele enumerate mai sus şi se coace aprox. 15 min. la 250°C.

 

Produse RAPUNZEL utilizate:

2 blaturi de pizza
felii de măsline pentru salate şi pizza
tomate pentru pizza
sferturi de anghinare în saramură
Pesto Rosso, vegan
ulei de măsline extra-virgin
gem de cashew HIH

Citit 2699 ori