Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio certificate

One World Award

Mic dejun bio

Mic dejun bio (24)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Bananele se zdrobesc cu o furculiţă şi se amestecă cu gemul de arahide şi siropul de arţar. Eventual se adaugă puţină apă şi se condimentează cu coajă de lămâie rasă. Se serveşte proaspătă. Se presară cu chipsuri de banane prăjite şi mărunţite.   Sfat: acoperiţi crema, deoarece altfel devine maronie.   Timp de preparare: 5 minute Produse RAPUNZEL…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 porţii Preparare: Se amestecă toate ingredientele într-un castron mare, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc încet în cuptor, la temperatură medie (150 °). Se amestecă din când în când, apoi se toarnă în borcane de sticlă cu capace închise ermetic. Se menţine între 4 - 6 săptămâni crocant. Este bun cu compot de…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Smochinele se taie în bucăţi mici şi se fierb cu multă apă, acoperite, timp de aproximativ 5 minute. Kiwi se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă în compoziţia fierbinte şi se toacă totul până obţinem o cremă. Crema rezistă aprox. 3 zile la frigider!   Timp de preparare: 5 minute   Produse RAPUNZEL utilizate: smochine…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Prunele se ţin peste noapte în vin roşu sau în multă apă şi se fierb în acest lichid. Se toacă apoi până obţinem un piure şi se condimentează cu scorţişoară, după gust. Gemul rezistă la frigider câteva zile.   Sfat: Se amestecă cremă de brânză în gem.   Timp de preparare: 5 minute (+ timpul de înmuiere…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 porţii Preparare: Iaurtul se amestecă cu gem de cashew, praf de vanilie şi sirop de arţar. Fructele alese se taie cubuleţe şi se adaugă în compoziţie. Se presară cu fulgi de porumb. Simplu, gustos şi foarte revigorant. Ingrediente:   * 300 g iaurt* 2 linguri gem de Cashew RAPUNZEL * 250 g de fructe (pepene, fructe de pădure ....…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Se pune unt sau unt topit într-o cratiţă la foc mediu. Reduceţi focul, prăjiţi nucşoara şi anasonul puţin până ce emană aromă. Se amestecă zahărul din trestie şi se caramelizează puţin. Se toarnă lapte peste şi se amestecă viguros. Se adaugă făină de mămăliga în ploaie, amestecând în continuu uşor. Se taie bucăţi mici banane şi se…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Se lasă pune unt sau unt topit într-o cratiţă la foc mediu. Reduceţi focul şi prăjiţi scurt scorţişoara până emană aromă. Perele se taie în bucăţi mici, se adaugă mămăliga şi se fierbe scurt. Se toarnă lapte peste. Se îndulceşte cu sirop de arţar, după gust, şi se condimentează cu sare. Se fierbe timp de 5-7 minute…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Meiul se clăteşte foarte bine într-o strecurătoare. Se dă în clocot într-o cantitate dublă de apă şi apoi se lasă la foc mic la umflat. Se pune apă fierbinte într-un vas, se adaugă feliile de măr, perele, stafidele şi migdalele şi se fierb cu anason şi cardamom. Se adaugă sarea, sucul de lămâie, coaja de portocală, sucul…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Puneţi untul sau untul topit într-o cratiţă la foc mediu. Reduceţi focul şi prăjiţi scurt anasonul până emană aromă. Se adaugă fileurile de portocală şi orezul şi se sotează pentru scurt timp. Se stinge cu lapte şi suc de portocale. Se adaugă zahărul din trestie, coaja de portocale, sarea şi nuca de cocos rasă. Fierbeţi 10-15 minute…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 porţii Preparare: Seminţele şi nucile se pun împreună cu orezul şi apa la fiert şi se gătesc până s-au înmuiat. Se adaugă apoi coajă de lămâie rasă, cacao, vanilie şi mere tăiate. Se rafinează cu smântână şi sirop de arţar.   Sursă: Această reţetă ne-au fost pusă la dispoziţie de către Beatrice Trebuth.   Timp de preparare: 30 minute…