Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio la cele mai accesibile preturi si cea mai buna calitate.

One World Award

Mai ales dimineaţa, înainte de micul dejun, când „maşinăria” nu a pornit încă cu adevărat, trebuie ca prepararea micului dejun să fie simplă şi rapidă. Piureul (terciul) „Bună Dimineaţa” de la Rapunzel se prepară instantaneu.

Pur şi simplu se toarnă lichid cald peste piure. În funcţie de gust şi de toleranţă se recomandă lapte fierbinte, lapte de soia , lapte de orez sau de ovăz. Piureul este gata după ce se lasă puţin la umflat – în funcţie de preferinţe între 2 şi 5 minute. Cine doreşte, îl poate varia cu gem de migdale sau de alune de pădure, cu fructe proaspete sau cu nuci. Cu sortimentul „Basis” se pot prepara foarte bine şi variante aromate.


Un mic dejun cu piureurile Bună Dimineaţa este:
- cade foarte bine,
- uşor de digerat,
- conferă energie şi stimulează concentrarea.
- Dă o senzaţie plăcută în stomac şi
- satură un timp foarte îndelungat.

Luni, 30 Ianuarie 2012 19:34

Terci bio pentru micul dejun „Basis”

În aceste piureuri (terciuri) sunt puse în valoare fibrele din ovăz, acestea fiind potenţate prin adăugarea tărâţelor de ovăz. Beta-glucan are un efect pozitiv, dovedit din punct de vedere ştiinţific, asupra valorilor colesterolului şi s-a demonstrat că ajută la păstrarea greutăţii datorită senzaţiei de saţietate.


 

În plus au un efect prebiotic şi favorizează o floră intestinală sănătoasă. EFSA (European Food Safety Authority) recomandă 3 g de beta-glucan pe zi. Acest aport este asigurat deja prin intermediul a 100 g de piure pentru micul dejun „Basis”. Efectele sunt stimulate suplimentar, dacă utilizaţi făină de in şi fibrele migdalei întregi.


Şi în cazul piureului pentru micul dejun „Basis” rezultă o combinaţie foarte bună dintre proteinele din cereale şi plantele oleaginoase, care sunt optimizate apoi în continuare prin intermediul laptelui cald sau al laptelui de soia. Sâmburii de floarea-soarelui, susanul şi migdalele sunt bogate în acizi graşi poli-nesaturaţi, care la rândul lor influenţează în mod pozitiv valorile şi nivelul colesterolului. Cerealele de ovăz şi plantele oleaginoase sunt bogate în vitamina B, minerale şi micro-nutrienţi.


Completat prin seminţe valorase, cum sunt susanul şi sâmburii de floarea-soarelui, precum şi seminţele sănătoase de amaranth, acest piure oferă corpului dumneavoastră minerale extrem de valoroase. Gustul este întregit prin vanilia de Bourbonautentică.

Fibrele de cerealele, care se găsesc în bobul întreg de ovăz (printre altele şi cu beta-glucan, care este deosebit de prielnic pentru alimentaţia omului), reprezintă în combinaţie cu fibrele de lupin dulce şi pectinele din măr şi pară baza acestui piure.


Lăsate suficient la umflat, interacţiunea dintre cele trei grupe de fibre are un efect benefic asupra sentimentului de saţietate, pentru a vă simţi un timp îndelungat „sătul”, fără însă să aveţi impresia că sunteţi prea plin.  
 


S-a ţinut cont şi de efectele nutriţional-fiziologice ale unei combinaţii favorabile de proteine. Combinarea proteinei din ovăz cu făina bogată în proteine a lupinului dulce are drept efect o valenţă mai ridicată a albuminei, care este stimulată în continuare prin făina de in bogată în lizină şi amaranth. În cazul în care turnaţi deasupra lapte fierbinte, degresat sau lapte de soia, veţi obţine un amestec valoros de proteine, care vă satură mult timp şi care nu vă cade greu.

Cei mai buni furnizori de energie sunt hidraţii de carbon de mare valoare, cum ar fi ovăzul, iar piureul pentru micul dejun conţine din belşug ovăz. Proteina vegetală – elementul esenţial al celulei umane – se găseşte, de asemenea, în acest mic dejun sănătos.

Luni, 21 Mai 2012 11:22

Rosii Soft Rapunzel

Deliciu suculent de fructe! Roşiile noastre din Italia uscate la soare se prezintă acum şi în varianta soft. Sunt gustoase pentru gustările dintre mese, pe farfuria cu antipasti sau ca un ingredient fin în bucătăria creativă.

Roşiile se înmoaie pe o baie de aburi scurtă şi fierbinte, iar astfel se obţine consistenţa lor suculentă şi moale.

-                     deliciu rapid – nu trebuie scurse sau înmuiate

-                     pline de fruct, aromate, suculente

-                     delicioase pentru o gustare între mese, pe farfuria cu antipasti

-                     sau ca un ingredient fin în bucătăria creativă

-                     pungă verticală – practică pentru luat la drum

Specialitate nouă din proiectul RAPUNZEL Turcia!

Măsline produse manual după o reţetă originală turcească. Măslinele negre din sortimentul „Gemlik” primesc aroma lor puternică printr-un proces special de fermentaţie.

 

Măslinele se culeg manual după coacere şi apoi se lasă mai multe luni la fermentat. Saramura este circulată, iar măslinele se clătesc tot mereu cu această saramură. Astfel se obţine o savoare deosebită.

Măsline se ung uşor cu ulei când se îmbuteliază, însă nu se pun la murat în ulei sau în saramură.

 

Această delicatese este foarte populară în Turcia şi este produsă acolo de aproape fiecare fermier pentru gospodăria proprie.

-                     o gustare fină şi o îmbogăţire a oricărei farfurii de antipasti

-                     se pot folosi direct, nu este necesară scurgerea lor

-                     gust fin şi aromat

-                     din proiectul RAPUNZEL Turcia după o reţetă turcească tradiţională

-                     limbi pe etichetă: DE/FR

Marți, 22 Mai 2012 12:19

Melasă bio din trestie de zahăr

Bogată în substanţe minerale, melasa noastră din trestie de zahăr reprezintă un adevărat pachet de substanţe vitale.

O puteţi savura ca atare, ca o cremă de uns pe pâine, topită în lapte fierbinte sau pentru îndulcirea diferitelor feluri de mâncare sau a ceaiului.

Melasa alimentează corpul nostru cu magneziu, calciu, fier şi potasiu, precum şi cu alte microelemente vitale. Aceasta este nerafinată şi îmbuteliată fără aditivi.

-                     bogată în substanţe minerale şi microelemente

-                     nerafinată

-                     fără aditivi

-                     limbi pe etichetă: DE/FR/IT

Zahărul nostru deschis la culoare conţine această combinaţie, care prin gustul său fin subliniază nota exotică a vaniliei autentice de Bourbon. Conţinutul pliculeţelor noastre de cea mai bună calitate ecologică este nelipsit atât din bucătărie bucătarilor creativi, cât şi din bucătăria bucătăreselor dornice de experimente culinare.

-                     4 pliculeţe de rezervă

-                     cu vanilie Bourbon autentică din Insulele Comore

-                     perfect pentru copt sau îndulcit, pentru salatele de fructe, deserturi, în cafea sau în ceai, zahărul vanilat rafinează toate bucatele dulci cu un aer exotic, însă este foarte îndrăgit şi în bucătăria asiatică aromată.

-                     limbi pe etichetă: DE/FR/IT

Page 1 of 2