Parteneri

Magazine bio

In magazinele partenere gasiti alimente bio certificate

One World Award

Prajituri bio

Prajituri bio (57)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare:   Ouăle se bat la viteză maximă cu zahărul şi vanilia Bourbon până obţinem o spumă. Se adaugă apoi nuca de cocos. Se amestecă mai întâi la viteză mică şi apoi la viteza cea mai mare.  Din compoziţia de cocos formaţi cu mâinile ude munţi. Sau umpleţi o lingura de măsurat, înmuiată în prealabil în apă fierbinte, cu compoziţia…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 porţii   Timp de preparare: 20 min   Preparare:   Preîncălziţi cuptorul la 180° C (cuptor cu circulaţie de aer 160 C). Beţigaşele de ghimbir se toacă mărunt, iar migdalele se toacă în bucăţi mai mari. Ciocolata neagră şi untul se topesc la foc mic şi lasă la răcit. Se bat ouăle şi zahărul din trestie până obţinem o…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Tava se tapetează cu hârtie pergament. Ciocolata şi untul se topesc pe o baie de aburi, apoi se lasă la răcit. Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi se adaugă treptat făina şi sarea. Se adaugă cu grijă compoziţia de ciocolata răcită şi nucile. Se întinde aluatul pe tava de copt şi se coace aproximativ 15 minute, până…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 porţii Timp de preparare: 20 min   Preparare:   Reţetă pentru aprox. 60 de bucăţi. Sâmburii cashew se prăjesc fără grăsime într-o tigaie, până devin aurii, apoi se lasă la răcit şi se toacă mărunt. Toate ingredientele pentru aluat se amestecă cu un mixer cu palete pentru aluat, iar apoi se amestecă cu mâinile până obţinem un aluat neted.…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Făină şi drojdia se pun într-un bol şi se adaugă cu atenţie vinul alb şi uleiul de măsline. Aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute într-un loc cald la dospit.Se toacă măslinele. Ouăle şi sarea se adaugă în aluat şi se frământă, iar apoi se mai pun parmezanul, ierburile, nucile de pin şi seminţele de floarea-soarelui. La…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Inelele de mere se taie cu o seară înainte în bucăţi mici. Se amestecă cu smochinele tăiate fâşii, stafidele Jumbo, zahăr, condimente şi suc de mere şi se lasă acoperite peste noapte. A doua zi se adaugă nuci, cacao, suc de portocale sau rom, faină şi praf de copt. Compoziţia se frământă scurt şi energic. Se toarnă într-o tavă…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare:   Din ingredientele date se frământă un aluat neted. Aluatul se lasă la dospit 30 minute. Se adaugă stafide şi nuci, se formează o pâine sau se împleteşte un cozonac şi se pune într-o tavă de unsă bine. Crestaţi cu un cuţit ascuţit câteva romburi în pâine şi mai lăsaţi-o încă 30 de min. la dospit. Pâinea de Paşte…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare:   Caisele şi smochinele se taie mărunt. Se pune faina într-un castron, iar în mijlocul se face o adâncitură. Se fărâmiţează drojdia, se amestecă cu puţin zahăr şi nişte lapte cald şi se toarnă în adâncitura din făină. Se acoperă şi se lasă 15 minute într-un loc cald.   Se topeşte untul în restul de lapte, se adaugă împreună…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Se freacă untul cu zahărul până rezultă o compoziţie pufoasă, apoi se adaugă condimentele, făina, budinca si laptele. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă până obţinem un aluat moale. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu faină şi decupaţi pinguinii cu ajutorul formelor speciale. Aşezaţi pinguinii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i aprox.12 minute,…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Preparare: Se scurge brânza de vaci. Se amestecă apoi cu lapte, ulei, zahăr brun, zahăr vanilat şi sare. Jumătate din cantitatea de făină se amestecată cu praful de copt şi se adaugă lingură cu lingură în aluat. Restul de făină se frământă în aluat. Încingeţi cuptorul la 200-250oC. Aluatul se întinde pe o tavă unsă în prealabil cu ulei. Prunele…